Fortunato, maan mestari ja maailmanlistan 283. sija, voitti espanjalaisen Cristina Teruelin ja ranskalaisen Juliane Pironin ja jäi yhden pelin päähän pääpöydästä.

Sónia Gonçalves, 693. sija, jätti taakseen kaksi kanadalaista, Johnna Rymesin ja Eyota Kwanin, joista jälkimmäinen voitti kolmessa sarjassa ja "käänteentekevästi", ja pääsee jatkoon, ja perjantaina 8. maaliskuuta on määrä kohdata singaporelainen Megan Lee, joka on maailmanlistalla 272. sijalla.

"Mielestäni onnistuin kääntämään pelin hyvin. [...] Tiedän, että seuraava peli on vaikea, mutta mikään ei ole mahdotonta. Pidän Portugalissa pelaamisesta ja se antaa meille enemmän voimaa, minulla on yleisö edukseni", hän kertoi Lusalle.

Paiva, joka halusi päästä vähintään karsintapöydän finaaliin, kuten vuonna 2023, pahoitteli, että hän löysi Singaporen urheilijan avautumasta, joka yritti päästä lähemmäs vastustajansa tasoa.

"Toisessa erässä halusin riskeerata hieman enemmän, ja hän, älykäs ja kokenut, muutti taktiikkaansa", valitteli maailman 258. pelaaja.

Adriana Gonçalves, Mafalda Avelino, Cláudia Lourenço, Mariana Afonso, Beatriz Monteiro (paralympiaurheilija), Marta Sousa, Catarina Martins ja Inês Pardilhó sijoittuivat myös "karsintojen" ensimmäiselle kierrokselle.

Miesten sarjassa Gabriel Rodrigues, joka oli turnauksen varaedustaja ja kutsuttiin mukaan, pääsi pisimmälle ja jäi kilpailuun voitettuaan kaksi belgialaista, Baptiste Rolinin ja Yaro van Delsenin, ja oli enää kahden pelin päässä "pääkierroksesta".

Matkan varrella oli myös kansallinen kakkosmies Bruno Carvalho, joka oli voittamassa kolmannessa erässä ja päätyi lopulta putoamaan. Hän kohtasi saksalaisen Aaron Sonnenscheinin, mutta myös Pedro Portelasin, Diogo Glória ja David Silvan.

Bernardo Atilano, seitsenkertainen kansallinen mestari ja maailmanlistan 145. sija, on ainoa portugalilainen, jolla on suora pääsy kaksinpelin pääpöytään, ja hän astuu peliin perjantaista alkaen.

Tänään High Performance Center isännöi 59. Portugalin kansainvälisten kisojen karsintakierrosta, joka on lajin vuoden kohokohta kansallisella alueella, ja mukana on mies-, nais- ja sekapareja.