Kauden 10. osakilpailuna ajettavan MotoGP:n Britannian Grand Prix -kisan avauskierroksella onnettomuuteen joutunut portugalilainen Miguel Oliveira (Aprilia) toivoo, ettei se haittaa hänen kauttaan.

Oliveira aloitti kisan viidenneltätoista sijalta ja nousi kolmannelletoista sijalle, mutta hän ja hänen amerikkalainen Trackhouse-tiimikaverinsa, espanjalainen Raul Fernandez joutuivat törmäykseen.

Portugalilaiskuljettaja kirjoitti Instagramissaan: "Tämänpäiväisen kilpailun ensimmäisellä kierroksella tiimikaverini kaatui takanani ja hänen pyöränsä osui minun pyörääni, jolloin kaaduin rajusti. Toistaiseksi minulla ei näytä olevan vammoja, mutta minun on arvioitava niitä seuraavien päivien aikana. Keskity seuraavaan."

Tämä oli portugalilaisen kuljettajan kauden ensimmäinen kolarista johtuva keskeytys; aiemmin hän oli keskeyttänyt Ranskan Grand Prix'n Aprilian teknisen vian vuoksi.

Oliveira myönsi jarruttaneensa hieman myöhään ja ajautuneensa ulos radalta, mutta amerikkalaisen Trackhouse-tiimin mukaan hän oli "hieman huonovointinen" eikä mitään vakavaa tapahtunut.

Italialainen Enea Bastianini (Ducati) voitti MotoGP:n Britannian Grand Prix -kilpailun. Hän ajoi 20 kierrosta 39 minuutissa ja voitti espanjalaisen Jorge Martinin (Ducati) 1,931 sekunnilla ja kolmanneksi ajoi italialainen Francesco Bagnaia (Ducati) (5,866).

Näillä tuloksilla Bagnaia liukuu toiseksi ja Jorge Martin ottaa takaisin johtoaseman MM-sarjassa 241 pisteellä.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.