Lissabonin Estádio da Luzissa Ronaldo esiintyi yllättäen valmentaja Roberto Martínezin aloituskokoonpanon ulkopuolella toisen kierroksen ottelussa, mutta hän osoittautui silti ratkaisevaksi viimeistelemällä portugalilaisten comebackin 88. minuutilla, kun hänet oli otettu kentälle toisen puoliajan alussa.

"Kaava" oli sama kuin Kroatiaa vastaan: Nuno Mendes syötti vasemmalta ja Ronaldo puski pallon sisään.

Sitä ennen McTominay vei Skotlannin johtoon jo neljän minuutin pelin jälkeen, ja Bruno Fernandes tasoitti 54. minuutilla ja aloitti Portugalin comebackin.

Portugali voitti lopulta ansaitusti, sillä se loi lukuisia mahdollisuuksia koko ottelun ajan, ja Skotlanti taisteli kovasti ja teki portugalilaisten elämän erittäin vaikeaksi.

Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen Portugalin joukkue on vain voittanut ja on nyt A1-ryhmän ainoa johtaja, sillä Puola voitti Kroatian (1-0) ja jakaa nyt toisen sijan kroatialaisten kanssa. Skotlannilla on edelleen nolla pistettä.