António Félix da Costa startte vanaf de derde plaats op de grid voor de race van zondag en won met 0,612 seconden voorsprong op de Britse coureur Jake Hughes (McLaren) en 1,122 op de Fransman Norman Nato (Andretti), nadat hij de dag ervoor een straf van vijf seconden had gekregen, waardoor hij van de vijfde naar de 18e plaats zakte.

"Ik ben blij met hoe we hebben gereden. Iedereen die onze slechte prestaties aan het begin van het jaar heeft gezien en iedereen die ons nu races als deze ziet winnen. Het Porsche-team en ik hebben er veel moeite, opoffering en transpiratie ingestoken en deze resultaten maken het allemaal de moeite waard," aldus de coureur uit Cascais.

Nadat hij de eerste plaats had veroverd in Misano, Italië, werd Félix da Costa later ongeldig verklaard omdat hij een gaspedaalveer had gebruikt die niet was toegestaan.

De Portugese coureur won vervolgens in Shanghai, zijn tweede officiële overwinning van het seizoen en zijn achtste overwinning in het Formule E-wereldkampioenschap voor elektrische eenzitters. Eerder won hij in Berlijn, Duitsland.

"Hoewel het soms een uitdaging is om de aandacht vast te houden, zijn Portugezen veerkrachtig en moeilijk te breken. We moeten nu genieten van de volgende vier races van het jaar en eraan werken om meer trofeeën terug te brengen naar Portugal. Het is een enorme ommekeer," zei hij.

Na de resultaten van vandaag behield de als vierde geëindigde Nick Cassidy (Jaguar) uit Nieuw-Zeeland zijn leiding in het kampioenschap met 167 punten, 25 punten voor de Duitser Pascal Wherlein (Porsche).

Met 84 punten steeg Félix da Costa naar de zevende plaats.

De volgende wedstrijd, die op 29 en 30 juni plaatsvindt in Portland, Oregon, is opnieuw een dubbele ronde.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.