In het Estádio da Luz in Lissabon verscheen Ronaldo verrassend buiten de basiself van coach Roberto Martínez voor de tweede ronde, maar hij bleek toch beslissend door de Portugese comeback te voltooien in de 88e minuut, nadat hij was ingebracht aan het begin van de tweede helft.

De 'formule' was dezelfde als tegen Kroatië: Nuno Mendes zette voor vanaf links en Ronaldo tikte de bal binnen.

Daarvoor zette McTominay Schotland al na vier minuten op voorsprong, waarna Bruno Fernandes in de 54e minuut de gelijkmaker maakte en de comeback van de Portugezen inluidde.

Portugal won uiteindelijk verdiend, gezien het grote aantal kansen dat ze gedurende de wedstrijd creëerden, tegen een Schotland dat hard vocht en het de Portugese ploeg erg moeilijk maakte.

Na de eerste twee rondes heeft het Portugese team alleen gewonnen en is het nu de enige leider van groep A1, omdat Polen werd verslagen door Kroatië (1-0) en nu de tweede plaats deelt met de Kroaten. Schotland staat nog steeds op nul punten.