Roberto Martinez gebruikte 17 spelers om zijn ploeg 'op punt te zetten' voordat hij naar Duitsland afreist.

Ruben Dias van Manchester City zette Portugal in de 17e minuut op voorsprong met een vrije kopbal bij de achterste paal. Portugal bleef dominant en verdubbelde de voorsprong in de toegevoegde tijd via Diogo Jota vanaf de strafschopstip.

Portugal begon het ritme van de eerste helft te verliezen na vijf wissels in de rust - het duurde echter niet lang voordat Bruno Fernandes, waarschijnlijk de 'meest geïnformeerde speler ter wereld', een impact maakte in de wedstrijd toen hij een waanzinnig doelpunt maakte en de Seleção op een 3-0 voorsprong zette.

De wedstrijd was echter nog niet voorbij, want de Finse invaller en voormalig speler van Norwich City, Teemu Pukki, scoorde een snelle dubbel, waardoor het 3-2 werd voor Portugal.

Bruno Fernandes had echter het laatste woord, want hij scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd met een keurige afwerking en versloeg Lukas Hradecky van Bayer Leverkusen in het doel van de Finnen.

Portugal komt aanstaande zaterdag in actie tegen Kroatië in het Estadio do Jomar in Algés.

Hello reader, I'm Ben. I love to write and talk about sports and I am, unfortunately, hopeless at golf. Thanks for reading!