Melonta on edelleen luotettava palkintopallisijojen lähde, sillä Krakovassa 2023 voitettiin neljä uutta mitalia, minkä lisäksi kolme mitalia yleisurheilussa ja pronssia karatessa ja padeltenniksessä.

Näiden yhdeksän jo saavutetun mitalin lisäksi Portugali on taannut kaksi mitalia myös muaythaissa, kun Matilde Rodrigues (-57kg) ja Gonçalo Noites (-71kg) etenivät välieriin ja varmistivat siten vähintään pronssin.

Yli 200 urheilijasta koostuva Portugalin joukkue on kisojen ensimmäisen viikon jälkeen mitalitaulukon 14. sijalla, ja sillä on kolme kultaa, kolme hopeaa ja kolme pronssia.

Auriol Dongmo vakuutti itsensä painonheitossa, Messias Baptista kunnostautui K1 200 metrillä, ja Teresa Portelan ja Kevin Santosin kaksikko otti kärkisijat K2 200 metrillä.

Hopeista João Coelho loisti 400 metrillä ja Isaac Nader 1500 metrillä, mikä auttoi Portugalia pysymään Euroopan yleisurheilun ykkösliigassa. "Väistämätön" Fernando Pimenta sijoittui toiseksi K1 500 metrillä, mikä oli hänen viides hopeansa EM-kisoissa.

Pronssia saivat Ana Cruz katassa, joka on karaten osa-alue, Francisca Laia K1 200 metrillä, joka toimi lajinsa Euroopan mestaruuskilpailuna, ja kaksikko Afonso Fazendeiro ja Miguel Oliveira, joka sijoittui kolmanneksi padelin ensimmäisessä esiintymisessä Euroopan kisoissa.

Kaksi puuttuu vielä, vaikka ne ovatkin jo varmistuneet Muaythain osalta, sillä Matilde Rodrigues ja Gonçalo Noites ovat varmistaneet itselleen mitalin omassa luokassaan - onko se pronssia, hopeaa vai kultaa, selviää maanantain välierissä.

Yhteenlaskettuna nykyinen mitalimäärä on ylittänyt Bakun 2015 kymmenen mitalin rajan ja tähtää nyt vaikeaan tavoitteeseen, Minskin 2019:n 15 mitalin määrään. Portugali voi toivoa palkintokorokkeelle pääsyä rantajalkapallossa, jonka se saavutti 1. ja 2. osakilpailussa, pöytätenniksessä, rugbyssa ja metsästyskivääriammunnassa.

Krakovassa ja sitä ympäröivällä Puolan Malopolskan alueella sunnuntaihin asti käynnissä olevissa kolmansissa Euroopan kisoissa on 30 urheilulajia ja 48 osallistujamaata, joiden joukossa on myös Portugali, jolla on yli 200 urheilijan delegaatio.