Portugalin 22 judokalla oli keskiviikon ja lauantain välisenä aikana järjestetyssä yksilökilpailussa esitys ilman merkittäviä tuloksia, mutta sunnuntaina 8. lokakuuta Portugali nautti iltapäivän voitosta nousemalla palkintokorokkeelle.

Joukkuekilpailun avauskierroksella Guilherme Silva (+90 kg), Maria Silveira (-57 kg), Otari Kvantidze (-73 kg) ja Pedro Lima (-90 kg) kukistivat kaikki Saksan (4-2).

Maria Silveiran, Otari Kvantidzen, Pedro Liman ja Tas Pinan (-70 kg) tuoreilla voitoilla joukkue voitti Kazakstanin, tällä kertaa 4-1.

Puolivälierissä joukkue hävisi Ranskalle (4-2) voittojen tullessa ainoastaan Pedro Limalta ja Maria Silveiralta, joka on osoittanut olevansa yksi Portugalin judon suurimmista lupauksista. Sen jälkeen joukkue hävisi pronssiottelun.

Kolmannesta sijasta pelatussa kamppailussa voitettiin Uzbekistan 4-2. Tas Pina, Pedro Lima, Fábia Conceiço (+70 kg) ja Maria Silveira voittivat, joten mitali saatiin Uzbekistanin "kustannuksella".

Japani voitti mestaruusottelussa Ranskan 4-0 ja voitti kultamitalin ja tuli juniorijoukkueiden maailmanmestariksi.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.