Paralympiër Cristiano Pereira verpulverde zondag het wereldrecord in de categorie T20 bij de halve marathon van Descobrimentos in Lissabon en werd daarmee Europees kampioen van de Internationale Federatie voor Atleten met een Verstandelijke Beperking (VIRTUS).

In de T20 divisie, die atleten met een verstandelijke beperking omvat, vestigde Cristiano Pereira een nieuw wereldrecord voor de afstand toen hij in 1:06.31 uur over de finish kwam.

De Portugese ploeg met Luís Pimentel (1:16.33, zevende plaats), Paulo Benevente (1:17.45, negende plaats) en João Monteiro (1:18.09, tiende plaats) werd aangevoerd door de wedstrijdkampioen Cristiano Pereira, de atleet van Casa do Povo de Mangualde.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.