Spanje is voor de vierde keer gekroond tot kampioen van Europa door Engeland met 2-1 te verslaan in het Olympiastadion in Berlijn.

De wedstrijd zelf miste kwaliteit in de aanvallende gebieden in de eerste helft, waarbij geen van beide doelmannen werd getest. Het duurde echter niet lang voordat Nico Williams de kwaliteit leverde die nodig was om Jordan Pickford te verslaan en hij zette Spanje op voorsprong in de 47e minuut.

Ondanks suggesties dat Gareth Southgate pragmatisch was in zijn aanpak, voerde de manager van Engeland verschillende aanvallende wissels door, waaronder het vervangen van Harry Kane door Ollie Watkins en het inbrengen van Cole Palmer, die meteen de gelijkmaker maakte.

Engeland verzuimde het momentum te laten tellen en liet La Roja terugkomen in de wedstrijd. Mikel Oyarzabal van Real Sociedad scoorde de winnende uit een voorzet van Marc Cucurella in de 86e minuut.

Spanje-manager Luis de la Fuente is nu de eerste manager die het EK onder 19 jaar, het EK onder 21 jaar, de Nations League en het EK heeft gewonnen.

Elders versloeg Argentinië Colombia met 1-0 in de Copa America in het Hard Rock Stadium in Florida, ondanks dat de aftrap meer dan een uur was vertraagd. Lautaro Martinez van Inter Milaan scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd in de extra tijd, nadat Lionel Messi na 66 minuten was gewisseld.

Hello reader, I'm Ben. I love to write and talk about sports and I am, unfortunately, hopeless at golf. Thanks for reading!