In die eerste wedloop van die MotoGP Wêreldkampioenskap is die Grand Prix wat in Katar plaasgevind het, gewen deur die tweekrydige kampioen Italiaanse ruiter Francesco Bagnai a (Ducati), en die Portugese ruiter Miguel Oliveira (Aprilia) het vyftiende geëindig.

Die wenner was 20.717 sekondes agter die Portugese ruiter uit die Trackhouse-span, gevolg deur die Suid-Afrikaanse Brad Binder (KTM) in die tweede plek, 1.329 sekondes agter, en die Spanjaard Jorge Martin (Ducati) in die derde plek, 1.933 sekondes agter.

Renbestuur moes die wedloop tot 21 rondes verminder toe Raúl Fernández (Aprilia), 'n Spanjaard en Miguel Oliveira se spanmaat, 'n meganiese probleem ervaar het wat die begin vertraag het. Vanaf die onderkant van die rooster moes Fernández sy fiets uitruil vir die ekstra, wat 'n vertraging van 12 minute in die wedloop veroorsaak het

.

Vanaf die vyfde posisie vanaf het Francesco Bagnaia halfpad deur die eerste rondte die leiding geneem en 'n tempo gehandhaaf wat hom beskerm het teen uitdagings deur sy mededingers.

As gevolg van 'n voorval wat verlede seisoen by hierdie kring in Lusail plaasgevind het, moes Miguel Oliveira 'n lang straf bedien. Die ruiter, wat in Almada gebore is, het tot die 19de plek geval, maar het geleidelik grond gekry om op 15de in te kom, wat hom sy eerste kampioenskappunt verdien het

.

Brad Binder het daarin geslaag om aan die einde van die wedloop op die tweede plek te hou, ondanks 'n poging deur die poolsitter Jorge Martín.

Die stryd was nog lewendig en oop in #Moto3 se haaropende voorlaaste rondte 🤯 #QatarGP 🇶🇦 pic.twitter.com/3PxNbUMQMO — MotoGP ™🏁 (@MotoGP) 11 Maart 2024 Vierde, 3.429 sekondes agter die wenner,

was die Spaanse ruiter Marc Márquez (Ducati), wat sy debuut vir die private Gresini-span hierdie naweek.

Nog 'n uitstaande prestasie kom van Pedro Acosta (GasGas), 'n nuweling uit Spanje wat negende geëindig het ondanks die begin van die wedloop sesde en uiteindelik sy bande uitgedra het.

Francesco Bagnaia lei die kampioenskap met 31 punte ná Sondag se uitslae, twee voor Suid-Afrikaanse Brad Binder en drie voor Jorge Martín. Puntgewys word Miguel Oliveira gerangskik waar hy vyftiende geëindig het

.

Die Portugese Grand Prix vind op 22-24 Maart by die Autódromo Internacional do Algarve (AIA) in Portimão plaas.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.