Kun espanjalaisvalmentaja aiheutti Zenicassa 45 minuutissa 5-0-tuloksen, "ensimmäinen puoliaika vierasottelussa Bosniaa vastaan oli paras puoliaikamme", hän totesi.

Sen lisäksi, että 50-vuotias valmentaja sanoo nähneensä tänä vuonna yli 150 peliä stadioneilla ja ettei hän koskaan unohda 100-prosenttista voittoa, hän tekee nämä huomiot videolla, joka julkaistiin Portugalin jalkapalloliiton virallisilla verkkosivuilla.

Hän korosti, että "kaikki (36) maalia olivat tärkeitä", nimeämättä mitään tiettyjä maaleja. Portugali päätti karsintakierroksen parhaalla hyökkäys- ja puolustuspelillään, sillä se teki 36 maalia ja päästi vain kaksi.

Portugali kohtasi Slovakian, Luxemburgin, Islannin, Bosnia-Hertsegovinan ja Liechtensteinin EM-karsinnoissa, jotka ovat ainoa turnaus, johon maajoukkue on tähän mennessä osallistunut. Roberto Martínezin kapteenina toiminut joukkue kukisti Luxemburgin 9-0, mikä merkitsi maan historian pahinta tappiota.

Entisen belgialaisvalmentajan alaisuudessa Gonçalo Inácio, João Neves, José Sá ja Toti Gomes tekivät debyyttinsä Portugalin A-maajoukkueessa.

Martinezin johdolla Cristiano Ronaldo saavutti myös 200 maajoukkuepelin virstanpylvään kesäkuussa Reykjavikissa Islantia vastaan (1-0) ja teki lopulta Portugalin voittoon johtaneen ainoan maalin lähellä loppuvihellystä.