António Félix da Costa het vanaf derde op die rooster vir Sondag se wedloop begin en 0.612 sekondes voor die Britse bestuurder Jake Hughes (McLaren) gewen en 1.122 voor die Fransman Norman Nato (Andretti) nadat hy die dag tevore met vyf sekondes gstraf is, wat hom van vyfde na 18de verlaag het.

“Ek is gelukkig met hoe ons gehardloop het. Enigiemand wat ons swak prestasie aan die begin van die jaar gesien het en almal wat ons getuig het nou as hierdie wedrenne wen. Ek en die Porsche-span het baie moeite, opoffering en versing gedoen, en hierdie uitkomste maak dit alles die moeite werd,” het die bestuurder van Cascais.

Nadat hy die eerste plek in Misano, Italië, behaal het, is Félix da Costa later beskou as nie in aanmerking kom vir die gebruik van 'n versnellerpedaalveer wat nie toegelaat is nie.

Die Portugese bestuurder het verder in Sjanghai gewen, wat sy tweede amptelike oorwinning van die seisoen en sy agtste loopbaantriomf in die Formule E Wêreldkampioenskap vir elektriese enkelsitplekke was. Hy het voorheen in Berlyn, Duitsland, gewen.

es die volledige artikel op ons webwerf 👇 - Formule E (@FIAFormulaE) 28 Mei 2024 “Alhoewel dit soms uitdagend kan wees om aandag te handhaaf, is Portugese mense veerkragtig en moeilik om te breek. Ons moet nou die volgende vier wedrenne van die jaar geniet en werk om meer trofeë na Portugal terug te bring. Dit is 'n geweldige omkeer,” het hy gesê.

Na vandag se uitslae het die vierde plek, Nick Cassidy (Jaguar) van Nieu-Seeland sy kampioenskapsleid met 167 punte behou, 25 voor die Duitse Pascal Wherlein (Porsche).

Met 84 punte het Félix da Costa na die sewende posisie beweeg.

Die volgende kompetisie, wat op 29 en 30 Junie in Portland, Oregon, plaasvind, sal weer 'n dubbelronde wees.