Vaduzin voiton jälkeen Liechtensteinia vastaan Cristiano Ronaldon (46. minuutilla) ja João Cancelon (57.) maaleilla joukkue kohtaa José Alvalade -stadionilla Islannin, joka on tullut tappiosta Slovakiaa vastaan (4-2).

Portugali johtaa lohkoa täydellisellä 27 pisteen saldolla, toiseksi sijoittunut Slovakia on 19 pisteellä, kolmannella sijalla on Luxemburg 14 pisteellä, seuraavina Islanti 10 pisteellä, Bosnia-Hertsegovina yhdeksällä pisteellä ja Liechtenstein, joka on vielä ilman pisteitä, kun yksi kierros on jäljellä.

Toisin kuin torstaina Lissabonissa, Martínez, joka yllätti kaikki aloittamalla neljällä hyökkääjällä, José Sán, Toti Gomesin ja toisella puoliajalla João Mário debytoineen, saattaa palata kokoonpanoon, jota hän käytti ottaessaan joukkueen ohjat käsiinsä.

Kierroksen 10. ottelu, joka päättää karsintavaiheen seuraaviin Euroopan mestaruuskilpailuihin, on määrä pelata kello 19.45 José Alvalade -stadionilla.