Na de overwinning in Vaduz, tegen Liechtenstein, met doelpunten van Cristiano Ronaldo (46 minuten) en João Cancelo (57), speelt het team tegen IJsland in het José Alvalade Stadion - na een nederlaag tegen Slowakije (4-2).

Portugal leidt de groep met een perfect record van 27 punten, gevolgd door Slowakije, tweede met 19 punten, terwijl Luxemburg derde is met 14 punten, gevolgd door IJsland met 10 punten, Bosnië-Herzegovina met 9 punten en Liechtenstein, nog zonder punten, met nog één ronde te gaan.

In Lissabon zou Martínez, die iedereen verraste door met vier aanvallers te beginnen, naast de debuten van José Sá, Toti Gomes en, in de tweede helft, João Mário, in tegenstelling tot donderdag kunnen terugkeren naar de formatie die hij gebruikte toen hij aan het roer van het team kwam.

De wedstrijd uit ronde 10, die de kwalificatiefase voor het volgende Europees Kampioenschap afsluit, staat gepland om 19.45 uur in het José Alvalade Stadion.