Efter segern i Vaduz, mot Liechtenstein, med mål av Cristiano Ronaldo (46 minuter) och João Cancelo (57), kommer laget att möta Island på José Alvalade Stadium - som kommer från en förlust mot Slovakien (4-2).

Portugal leder gruppen med ett perfekt facit på 27 poäng, följt av Slovakien, tvåa, med 19, medan Luxemburg är trea, med 14, följt av Island, med 10, Bosnien-Hercegovina, med nio, och Liechtenstein, fortfarande utan poäng, med en omgång kvar att spela.

I Lissabon kan Martínez, som överraskade alla med att starta med fyra forwards, utöver debuterna av José Sá, Toti Gomes och, i andra halvlek, João Mário, återgå till den formation som han använde när han tog över rodret för laget, till skillnad från vad som hände på torsdagen.

Matchen i omgång 10, som avslutar kvalet till nästa Europamästerskap, är planerad till 19:45 på José Alvalade Stadium.