Rúben Amaral kilpaili Brysselissä järjestetyssä tapahtumassa erittäin mutaisissa olosuhteissa, ja hän juoksi maaliin ajassa 24.23 minuuttia, 41 sekuntia voittajasta, Ison-Britannian Will Barnicoatista. Portugalin suuri toivo Etson Barros sijoittui vasta 31:nneksi ja João Pais 32:nneksi, molemmat yli minuutin voittajasta jäljessä.

Portugalin joukkue saavutti seitsemännen sijan, mikä vastaa Portugalin korkeinta sijoitusta tässä alle 23-vuotiaiden sarjassa vuosilta 2009, 2010 ja 2021.

"Portugalin kärkipaikan saavuttaminen tässä turnauksessa yllätti minut. Etson Barros tavoittelee maastomitalia, ja joukkueemme on melko vahva, mutta luotan kovaan työhöni ja valmistautumiseeni. Tietäen, että monet yksilöt eivät pääse maaliin, ajoin varovaisemman kisan. Maalissa yritin olla kaatumatta ja sitten hallitsin kisan hyvin ja sijoittuin mahdollisimman hyvin maaliin."

Paras kilpailija

Päivän paras portugalilainen kilpailija oli Lara Costa, joka sijoittui alle 20-vuotiaiden naisten kilpailussa 15:nneksi ajalla 19.52 minuuttia, yli puolitoista minuuttia voittajasta, britti Innes Fitzgeraldista.

Petra Santos sijoittui 57:nneksi, Stela Fernandes 60:nneksi ja Diana Fernandes 69:nneksi; Portugalin joukkue sijoittui kokonaiskilpailussa 12:nneksi.

Miesten alle 20-vuotiaiden sarjassa paras portugalilainen oli Lourenço Rodrigues, joka sijoittui 34:nneksi ajalla 17.28 minuuttia, minuutin ja 19 sekuntia hitaammin kuin voittaja, tanskalainen Axel Christensen.

Rui Mineiro sijoittui 67:nneksi, André Geada 79:nneksi ja André Barbosa ei osallistunut kilpailuun. Portugali sijoittui joukkueena kolmanneksitoista.

Portugalin alle 23-vuotiaiden naisten sarjassa oli vain yksi kilpailija, Inês Borba, joka sijoittui 48:nneksi ajalla 29.33 minuuttia. Voittajaksi selviytyi brittiläinen Megan Keith huomattavalla etumatkalla.

Senioreiden sarjassa naisten voiton vei Norjan Karoline Grovdal, koska portugalilaisia osallistujia ei ollut; miesten sarjassa voiton vei Ranskan Yann Schrub.

Portugalin ykkönen oli André Pereira, joka sijoittui sijalle 28. Häntä seurasivat Miguel Moreira kolmantena, Alexandre Figueiredo viidentenä ja João Pereira kuudentena. Joukkuekilpailussa Portugali sijoittui kymmenenneksi.

A passionate Irish journalist with a love for cycling, politics and of course Portugal especially their sausage rolls.